Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Krátce řečeno - žádný soud nikdy nebude rozhodovat jen tak, aby se vám jeho verdikty líbily.

3 1
možnosti
VH

Dovolím si upřednit: ... jen tak, aby se jeho verdikty líbily každému.

2 0
možnosti
Foto

Václave, myslím, že jste to napsal výstižně a jasně. A já plně souhlasím. Ono to tak trošku souvisí i s našim vnímáním nehokejového vlastenectví a úctě k hodnotám.R^

7 2
možnosti
Foto

Dokážete definovat spravedlnost tak, abyste vyhověl všem? Obecně totiž nic jako spravedlnost není a ještě horší to je, když se pokoušíte zajistit spravedlnost opravdu pro všechny. Ukrást standartu je navíc nesrovnatelné s vykradeným trezorem. Standarta je ve skutečnosti kus hadru, kterou fakticky nikdo nepotřebuje. V trezoru naopak mohou být peníze uložené na nákup potravin pro dětský domov, jistě je to srovnání dohnané do krajnosti, ale to je přesně důvodem, proč by soudci neměli nikdy přistupovat k situaci stejně, ačkoliv se to může zdát nespravedlivé. Soudce by měl mít jakousi manévrovací možnost a řešit každý jeden případ odlišně. Trencle jsou sranda, ukradení poslední koruny někomu, kdo žije z ruky do úst, je závažná věc a ještě horší je, že ten okradený se drastického rozsudku nenají a tak je třeba brát soudy a tresty.

5 5
možnosti
Foto

Nejsem vůbec zastáncem rigidního lpění na textu zákona. Soudce by měl dbát o spravedlnost i navzdory zákonu, který nikdy nemůže postihnout všechny možné okolnosti. Jenže tady jde o ústavní princip ochrany majetku a ten prostě neokecáte tím, že daný majetek nemá cenu. I když mi ukradnete něco, co zdánlivě nemá žádnou hodnotu, tak to pořád bude krádež. Buď ochrana majetku platí nebo neplatí. Je to jako se svobodou, nemůžete říct že jste svobodná, ale jenom za určitých okolností. Souhlasím, že trencle jsou sranda a osvobození od stíhání za výtržnost je podle mně v pořádku, Ale krádež je prokazatelná.

9 0
možnosti
LC

Ten váš první odstavec mě přesvědčil, že optimisté stále žijí. Nicméně, prozradím vám, že k soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek. Jinak karma.

6 0
možnosti
LC

Jé, teď jsem si to přečetl ještě jednou. Vy jste už poučený optimista.

2 0
možnosti
MN

To by mě fakt zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby někdo na Hradě sundal, rozstříhal a rozeslal vlajku Evropské unie a místo ní pověsil ty trencle.

Předpokládám, že by najednou nešlo o umělecký performance. že by se to posuzovalo úplně jinak. Někteří politici by byli mimořádně zděšeni a Sing-seng Evropské hodnoty by volal po exemplárním trestu.

Před nedávnem dostal člověk, který vystrkoval holý zadek na americký konvoj, 10 měsíců podmíněně.

15 0
možnosti
Foto

R^

Já celkem beru, to osvobození z výtržnictví i poškození střechy, které je neprokazatelné. Ale krádež mi přijde fakt jasná.

Už když si vezmu odsouzení Smetany za tykadla, tak je jasné, že ta nedotknutelnost majetku, kterou se zaštiťoval soud, tady neměla žádnou váhu. A u té vystrčené zadnice je jasná politická motivace k trestu.

7 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Relativně svobodný člověk.