Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

17. listopad se dá prožít různě. Dnes dopoledne se v našem městě konala jako každý rok bohoslužba za oběti totalitních režimů v jedné staré bazilice. Po svatováclavském chorálu jsme vyšli před baziliku k pomníčku na památku politických vězňů, krátce se pomodlili a zazpívali československou hymnu. Celou. Nikde žádné bariéry, těžkooděnci, žádné politikaření a názorové střety. Každý, kdo se připojil k pietě, prožil svoji vzpomínku a poděkování za svobodu (aspoň takovou jaká je) svým soukromým a vnitřním způsobem. Je na každém z nás, jak se vypořádá s problémy dnešního světa.

5 0
možnosti
Foto

To každopádně. 

Já se jen vyjádřil k tomu hlavnímu dění v Praze.

1 0
možnosti

L31i76b82o64r 25S34y50n75e86k

17. 11. 2015 17:36

No, vycinkali jsme si toho náhodou hodně. ;-D;-D;-D ale o hodně klíčů jsme i přišli. Někteří dokonce i od bytu.

3 0
možnosti
Foto

Havlisté těžce nesou, nepokryje-li propaganda dění v plné šíři politického spektra. A pokud se tak stane 17.Listopadu, frustruje je to dvojnásob. Budopu si ale muset zvykat, moc médií klesá a jejich šíbři jsou již velmi, velmi práknutí !Rv

0 4
možnosti

Nevím proč mám pocit,že žádná vláda,žádný politik napříč politickým spekterem by určitým lidem nebyl vhod.Profilovat se za každou cenu jako opozice je sice věcí každého člověka,ale není to trošku únavné?Ano,byli tam policisté-na co,na ochranu lidí a snad řízení provozu.Ano,byl tam řádně zvolený president....no a co?Pokud se mi to nelíbí,nejdu ho tam poslouchat.To,že se i dnes mluví o inezákonných imigrantech a teroristech je zcela logické.Je to téma dnešních dní.

4 0
možnosti
Foto

Vidím -li ulici přehrazenou kordonem aby tam nikdo nemohl, pak není něco v pořádku. To nemá s udržováním pořádku nic společného. Ten kordon by byl na místě mezi dvěma průvody s odlišným viděním světa. 

Ani skutečnost, že je někdo demokraticky zvolen prezidentem mi nebrání v tom abych viděl jeho pokrytectví a populismus. Před rokem jsem psal o jeho rovné páteři. Ta se však docela dost za ten rok pokřivila. 

Mně osobně by byla vhod vláda, která by dělala to, k čemu si ji volíme ... veřejnou službu. Vláda usilující o omezování osobní svobody tohle nesplňuje.

8 0
možnosti
Foto

Pokud komunisté sebrali lidem soukromý majetek a pokusili se o společenskou utopii ve smyslu “všechno všech” a “od schopností jedněch k potřebám druhých”, potom současný fašisticko-demokratický model se pokouší o něco podobného, jen jinou cestou. Majetek je sice ponechán soukromým osobám a firmám, ale úroveň zdanění, regulací, příkazů a vyhlášek expanduje natolik, že vlastníci kapitálu “na papíře” jsou nakonec jen částečnými vlastníky (nebo spíše podnájemníky). Skutečným vlastníkem je byrokrat ve službách státu, který prostřednictvím své domnělé moci prakticky řídí celou ekonomiku a průmysl.

3 1
možnosti
Foto

alespoň dnes byste nemusel otravovat propagací své ideologie.

2 0
možnosti

Ano, bylo to tragikomické, obří transparent s portrétem prezidenta, rozdávání cedulí, policejní kordony, nechyběl ani "vyvolávač" z časů Prvních májů.... Prostě takový malý kultík osobnosti.

Avšak zazněla i (snad jediná) pravdivá slova z úst pana prezidenta. Nemám ho rád, ale s tímto musím souhlasit:

"Když se ptám, co způsobuje migraci, pak vím, ževelká většina těchto ilegálních migrantů jsou mladí, dobře živení muži. Pročnebojují proti islámskému státu ve své vlasti?"

2 0
možnosti
Foto

jenom bych rád věděl, zda to platil hrad, nebo pan Zeman ze svého

2 1
možnosti

Svoboda je i velká odpovědnost a zcela chápu, že někdo není natolik silný, aby byl svobodný.

5 0
možnosti
Foto

Jo to máte pravdu. Svoboda prostě není pro každého. Bylo by mi to i jedno, že otroci chtěj zůstat otroky, ale bohužel to zasahuje i do mých svobod.

8 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Relativně svobodný člověk.