Václav Chuchma

A tričko s logem Agrofertu by být mohlo? (povolební doplnění)

8. 10. 2016 8:46:38
Ve volební místnosti v Brně se objevil člen volební komise v triku s rudou hvězdou, srpem a kladivem. Pod článkem, který o tom informoval se strhla diskuse, kterou jeden z diskutujících označil jako hon na čarodějnice.

Údajně byl porušen volební zákon, protože ve volební místnosti je politická agitace zakázána.Ve volebním zákonu jsem o tom našel pouze tento odstavec:

(6) V objektu, v němž je umístěna volební místnost, a v jeho bezprostředním okolí je ve dnech, ve kterých v těchto objektech probíhá hlasování, zakázána volební agitace pro politické strany, politická hnutí, koalice a kandidáty.

Z toho mi tak nějak vyplývá, že ve volební místnosti není zakázána politická agitace, ale agitace pro nějaké jasně stanovené subjekty. Prezentace politického názoru zakázána není. A kterou konkrétní stranu či hnutí onen komunista propaguje? Oficiálním symbolem komoušů jsou přece třešně a nikoliv srp a kladivo. Je možno se dohadovat, zda nebyl porušen trestní zákoník, který zakazuje propagaci hnutí směřující k potlačení práv a svobod člověka. Ale opět, které hnutí propaguje? Srp a kladivo by mohlo být klidně symbolem hnutí ANO 2011, protože právě toto hnutí má v čele politika, který je podle mého přesvědčení bolševikem tělem i duší.

Osobně jsem ale přesvědčen, že tento paragraf v trestním zákoníku nemá co dělat v zemi, která si chce říkat demokratická. Trestat někoho za názor je podle mně typické právě pro totalitní režimy. Ale když už ten paragraf máme, tak při jeho důsledném uplatňování bychom mohli Strakovku zavřít, protože současná vláda se snaží potlačovat práva a svobody občanů seč může. Že tento paragraf zákona slouží jen k tomu, aby se dala trestat názorová opozice dokládá nejlépe skutečnost, že pořád existuje KSČ a co víc, že sedí dokonce v parlamentu a přitom jsou lidi trestáni jen za to, že si na sebe navléknou tričko propagující cokoliv, co většina označí za fuj.

Pamatuji si na jeden z prvních svých článků, který reagoval na aféru kolem šátku českobudějovické muslimské učitelky v mateřské škole. Celou aféru vyvolal jeden z protimuslimských aktivistů. Do té doby si nikdo na šátek nestěžoval a děti i rodiče byli s učitelkou spokojeni. Ovšem strhl se boj proti symbolům a přijde mi, že lidi mnohem raději bojují proti symbolům než proti skutečnému nebezpečí. Napsal jsem tehdy, že symboly za nebezpečné nepovažuji, ale lidi co se jimi neustále ohánějí, pro mně nebezpeční jsou. A na tom nic neměním ani dnes. Ten komunista s trikem s rudou hvězdou není nebezpečný. Nebezpeční jsou ti, co by jej chtěli trestat. A já bych se nerad někdy dočkal toho, že i mé názory budou jednou pro bolševickou společnost fuj a tedy trestné.

Je to stejně srandovní, jak se lid bojí komunistů, kteří mají v sobě aspoň tak málo charakteru, že zůstali věrni svému přesvědčení a nebojí se přihlásit k této vražedné ideologii a přitom si do vlády volí bezcharakterní bolševiky, kteří své bolševické smýšlení přikryli pláštíkem demokracie a kteří nám omezují práva a svobodu víc, než jak by si o tom komunisti před listopadem troufli vůbec snít.

Doplněno ve 22:01

Jsou známy výsledky. V Brně - střed, kde se tak hrozně rozčilovali, nad symboly bolševické ideologie na tričku člena volební komise za KSČM, vyhrála strana kovaného bolševika. Něco je v tomto státě špatně. Symboly bolševismu dokážou lidi rozpálit do ruda aby si pak mohli ti samí jásat nad vítězstvím bolševika.

Autor: Václav Chuchma | karma: 21.59 | přečteno: 691 ×
Poslední články autora