Tak je odhlasováno a co dál?

Konečně si to Britové odhlasovali. Měl bych jásat jako ostatní odpůrci EU? Nikoliv. Už jen ten těsný výsledek pro mně znamená, že o žádné vítězství nejde. 

Přiznám se, že jsem očekával výsledek opačný. Jo, taky jsem se nejdřív zaradoval, že má skeptická předpověď nevyšla. Ale na rozdíl od většiny euroskeptiků si uvědomuji, že hlasování v referendu znamená pouze a jen první krok na cestě ke svobodnější společnosti. My jsme v roce 1989 také udělali první krok na cestě ke svobodě, vykročili jsme za pravou rukou, abychom se po pár letech otočili čelem vzad. Svoboda je fajn, ale plný žaludek za cizí peníze je pro mnohé lákavější. 

Uvědomím -li si, co vlastně dovedlo Británii k referendu, mám silné pochybnosti, že brexit bude nějakou výhrou. Britové se sice zbaví byrokratů v Bruseli, ale zbaví se socialistického smýšlení v nich samotných? Současná migrace je velký strašák pro celou Evropu, ale mnohem větším ohrožením je jedna z příčin této migrace. A tou je neochota čím dál větší části obyvatel nést zodpovědnost za svůj vlastní život. Sociální stát v dnešní podobě z velké části způsobil onu migrační vlnu a pokud v tomhle se nic nezmění, vlna se zmírní, ale příliv migrantů tu bude pořád. A pokud státy budou dále podporovat darmožroutství, Evropa se dřív nebo později zhroutí s EU nebo bez ní. 

S prvními ranními zprávami se ihned objevily požadavky na vypsáni referenda o vystoupení ČR z EU. A já si říkám Proč vlastně? O kormidelnících v Bruseli si nemyslím nic hezkého, ale my si držíme ve vládě podle mně ještě horší bolševiky než jsou ti v EU. Za jedno jediné volební období nám tato vláda dokázala omezit svobodu víc než se to podařilo Unii za celou dobu našeho členství. Vážně si někdo myslí, že země řízená estebáky na tom bude lépe než země řízená byrokraty v Bruseli? Pokud by mělo mít vypsání referenda smysl, tak jedině tehdy, jestli v příštím roce dokážeme ve volbách odstavit od moci ty naše domácí bolševiky. To bude pro mě signál, že společnost jako celek už nechce směřovat k totalitní společnosti, ale ke svobodě. A pokud společnost dává přednost okrádání pracovitých a schopných aby mohla těm neschopným a líným vytvořit iluzi blahobytu, budu teda radši, když ten dráb bude s bičem v Bruseli než abych jej měl za zády. 

Autor: Václav Chuchma | pátek 24.6.2016 14:59 | karma článku: 11,78 | přečteno: 276x