Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Pane autore, děkuji za článek. A sobě za to, že jsem díky Vašim kvalitním příspěvkům jinde,  navštívil Váš blog a byl jsem odměněn článkem, který popisně vystihuje základní problémy naší společnosti. A myslím, že nejen té naší. Dokážete se zdravou mírou provokace přinutit čtenáře,(ty kteří na to mají) aby se nad textem opravdu zamysleli, a v diskusi pak tříbili své názory, v čemž jim vydatně pomáháte. Problém je, že je málo takovýchto "věrozvěstů" jako jste Vy, pan Matějka a další, že je málo "čtenářů" a že ne všichni z nich, "na to mají". R^[>-]

0 0
možnosti
Foto

Pochvala potěší. Děkuji

0 0
možnosti
Foto

Jakkoli se asi neshodneme v nebezpečnosti islámu jako takového, Váš text, a zejména pak popis stavu společnosti a naší vlastní odpovědnosti bych chtěl číst v učebnicích humanitních oborů, když už je máme... ;-)

1 0
možnosti
Foto

Já ale nepopírám nebezpečnost islámu jako takového. Jen jej vnímám jako jakoukoliv jinou nebezpečnou ideologii a fanatismus. To hlavní nebezpečí je ale v nás. V současné společnosti nejsme schopni se bránit. V "našem světě" vybuchují nálože a střílí se a my řešíme šátky na hlavách muslimek. My si svou neschopnost postavit se násilí kompenzujeme na těch, co žádnou hrozbou nejsou. Když si někde náckové uspořádají sraz a hajlují tam, jsou toho plná media a policie pořádá manévry, ale když představitel islámu veřejně do medií propaguje násilí a potlačování základních práv, nic se neděje.

2 0
možnosti
BH

Hrozbou je Chuchma a jim podobni.

1 1
možnosti
Foto

Rád si přečtu vaše zdůvodnění, jste -li jej schopen.;-)

2 0
možnosti
JP

J53o26s88e48f 77P62o15t55r

9. 1. 2015 19:13

Diskutéři doleji nejsou schopni porozumět napsanému slovu, v tomto případě výše uvedenému blogu (měli by si zopakovat  9. třídu ZŠ).

Tedy : Jsme civilizací založenou na křesťanských hodnotách. Naše civilizace bohužel slábne a v perspektivě času  zmizí na úkor jiné silnější.

To, že slábne je způsobeno tím, že jsme ty původní křesťanské hodnoty odkopli, a pokud na ně vzpomeneme tak jenom proto, abychom se sebemrskačsky ohlédli po historii , jak oni byli zlí, (a i trochu falešně, víte pane Chuchma?)!

0 0
možnosti
HK

„Soudci se stávají loutkami v rukou těch, kdo jsou právě u moci.“

Jak jste na to přišel?

Možná lze sledovat vliv na státní zástupce, ale to od doby Vladimíra Zemana a Bradáčové také úplně neplatí.

0 0
možnosti
MK

Nie že by som so všetkým súhlasil, ale zaujímavý matroš na zamyslenie...

1 0
možnosti
IM

I83n57k42a 17M86a51n68k74a

9. 1. 2015 16:27

Spojení křesťanský stát jste opravdu nepoužil, ale nebudem přeci slovíčkařit. Viz vaše křestanské hodnoty, pilíře aj.

0 1
možnosti
Foto

Pokud tím slovíčkařením obracíte smysl textu pak klidně slovíčkařit budu.

1 0
možnosti
IM

I78n97k50a 34M87a45n91k53a

9. 1. 2015 16:02

Odkud pane Chuchmo berete přesvědčení, že jsme křesťanskou zemí? Ano, máme tady kvetoucí křesťanské církve a řády, ale to neznamená, že jsme křesťanským státem nebo chcete-li společností. My jsme totiž milý pane státem sekulárním a demokratickým. Jedno bez druhého neexistuje. A to samozřejmě platí i naopak. Stát založený na náboženství nemůže být a také není demokratický. A já jsem demokrat.

0 1
možnosti
Foto

Naveďte mě prosím, kde píšu o tom, že jsme křesťanským státem.

0 0
možnosti
IM

I37n59k53a 60M32a75n29k77a

9. 1. 2015 15:49

Autor to má zcela popletené. Např, tvrdí, že naše civilizace bez imigrantů vyhyne. Ale ona vyhyne právě díky imigrantům. A takovýchhle duševních kotrmelců je v článku celá řada. Ale bonbónek na závěr: "nenávistné" hlasy proti islámu. To je fakt bomba. Islám je nenávistný vůči nám a ten, kdo se té nenávisti bojí, je tedy podle něj sám nenávistný. Tolik ke způsobu "myšlení" autora.

6 1
možnosti
MK

..bez imigrantov vyhynie. nemozete stale vozit z ciny tovar a nic tam nevracat. Za tie peniaze co tam majú nacpané účty si budú chcieť niečo kúpiť. Žijeme na vysokej nohe na dlh a nechceme platiť inú cenu. Naučili sme sa žiť z externít. Naše bohatstvo nepochádza z našich rúk. Je jedno či tie ruky sú u nás alebo zatiaľ v zahraničí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Relativně svobodný člověk.