Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doplnil bych preambuly ústavy, něco ve smyslu, "morální hodnoty vycházejí z křesťansko-židovské historie a jiné se na veřejnosti nepřipouštějí" . :-)

1 0
možnosti

Oprava "morální hodnoty vycházejí z křesťansko-židovské historie i atheismu a jiné se na veřejnosti nepřipouštějí"

0 0
možnosti

A71d84a75m 20S82t35a68v15a

20. 12. 2014 21:21

"...Budeme se i u nás soudit o vánoce?...": To záleží jenom a jenom na nás. Čím víc se budeme duchu Vánoc ať už životním postojem nebo i verbálně oddalovat, budeme-li je vnímat jen jakési pohanské dědictví, jak ještě i dnes se naznačuje, tak určitě. A ostatně, proč potom ne?

0 0
možnosti
Foto

To se nenaznacuje, to je realita ... ale jinak vam rozumim ;-)

0 0
možnosti

Záleží, jak k tomu budeme přistupovat. Francie to kdysi velmi přepískla s tou sekularizací a svých křesťanských kořenů se sama okázale zřekla. Nemá cenu, abychom rvali ženám šátky z hlav tam, kde to nenarušuje výkon toho určitého povolání. Máte pravdu v tom, že nemá cenu zakazovat neškodné projevy náboženského vyznání.

Křížek na krku kdysi vzbuzoval úšklebky komunistů, vadilo by jim to jedině na krku učitelky, u žáků se to neřešilo. Křesťané si klidně chodí svoji křížovou cestu Jeruzalémem, jedou do palestinského Betléma, když je klid a jde to. Proč se starat, že vánoční strom s betlémem na náměstí by někoho urážel. A čím vlastně? Mě třeba mohou urážet průvody gayů, tak když se na to nechci dívat, tak tam nechodím, myslím si svoje a hotovo. Těch pár přistěhovalců bude muset brát naše zvyky jako hotovou věc. Zrovna tak jako opékání prasete při vinobraní, popíjení burčáku na ulicích a podobně. Prostě nemusíme se snažit být takoví, aby s námi byli všichni spokojení, jak jsme vzorně korektní a tolerantní. No nejsme a ani nepotřebujem být, hotovo dvacet. Čeho se bát? Hlavně se nenechat otravovat od poturčenců z vlastních řad, neomarxistickou pakáží a multikulti sluníčky. Ti jsou nejhorší.

5 0
možnosti
Foto

Problém o kterém píšu je to, že si zvyklosti dáváme do zákonů a nemyslíme na to, že se to obrátí proti nám. Bez těch zákonů by si i ve Francii mohli muslimové vykřikovat o tom, že je stromečky urážejí, ale rozhodně by se to nemuselo řešit u soudů a soudy by je nemusely zakazovat.

1 1
možnosti

Pokud zrušíme oslavy vánoc, tak by muslimové měli o ramadánu poctivě baštit, protože mě nic neurazí více, než hladový muslim;-D. Takže vepřový guláš do každé muslimské rodiny.

7 0
možnosti
Foto

Jo, staré známé "oko za oko".

Jeden velký muž kdysi řekl, že oko za oko jen oslepí celý svět.

0 1
možnosti

Teoreticky s vyzněním vašeho článku osuhlasím...jenže tohle všechno platí pouze v tom případě, že je ona tolerance vzájemná a kdy ono "Nenčiň jiným.,.." je oboustranné. Ovšem sám jste jistě zaznamenal, že v Německu, Rakousku nebo Belgii už se ve školkách nekonají tradiční vánoční besídky, děti se ve školách neučí koledy a na náměstích nejsou vánoční stromečky - protože to muslimům vadí či je to přímo uráží...Kdyby jim hned před lety, kdy si začali prosazovat svá "práva" jako je třeba ono nošení šátků, daly ty státy najevo, že tohle je zem založená na křesťanských základech a pokud tu chtějí žít, musí se částečně přizpůsobit, nemusly by se dnes Němci, Rakoušané, Belgičané a další přizpůsobovat jim...a protože my máme tu výhodu, že se můžeme z těchto událostí poučit, je zcela logické, že to děláme....a je to dobře

4 0
možnosti
Foto

Ale to co se děje v Německu, Rakousku, Belgii, Francii a dalších zemích je jen přirozený důsledek prosazování oněch "křesťanských základů", které se promítly do zákonů a na základě kterých se teď zakazují vánoční stromečky. Pokud totiž potlačíte muslimské symboly v rámci náboženské neutrality, pak musíte přirozeně potlačit i symboly ostatních náboženství.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS