Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

To bude jednoduché, podezřelým se stane každý, kdo cokoliv vlastní, třeba takové vymoženosti jako televizi nebo vysavač. Trend, kdy stát podporuje vlastně jen příjemce dávek, občany zadlužené a svoloč, která neplatí ani nájem, protože všechny peníze proleje krkem, je tu už dávno. Jen teď postupuje do dalšího levelu. Je prostě třeba si na ty, kteří se stále snaží, došlápnout a naházet jim další klacky pod nohy. Chceš cokoliv vlastnit? Tak se budeš před úředníkem třást jak osika, protože kdo něco vlastní musí být nutně kriminálník. Politici už udělali tolik kroků k ožebračení všech, tak jak je možné, že někteří stále vzdorují? :-/

2 1
možnosti
Foto

Vždy budou lidé, pro které je svoboda nejvyšší hodnotou a tedy vždy bude někdo vzdorovat. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Ve svobodné společnosti by nikomu nemělo být  dovoleno získat majetek jiným způsobem než původním převzetím vlastnických práv k dříve nikomu nepatřícím věcem prostřednictvím výroby a nebo dobrovolné směny,  nikdo by neměl mít oprávnění k zdaňování a vyvlastňování. Dále nikdo by neměl být  oprávněn zakázat komukoliv dalšímu používat jeho majetek, aby mohl vstoupit do jakéhokoliv produkčního oboru chce a konkurovat tak komukoli se mu zlíbí.

0 0
možnosti
Foto

Konečně jsem si přečetl Bastiatův Zákon a trochu víc rozumím vašemu zapálení pro anarchokapitalismus, nicméně v současném světě považuji vaše představy za nedostižný extrém, jakkoliv by mi vyhovoval víc než současnost.

1 0
možnosti
KV

Kolik procent obcanu bude buzerovat ? Odhaduji to maximalne do 5 % , tunelare, zlodeje, podvodniky vseho druhu a take radu OSVC. Takze souhlasim !

1 2
možnosti
Foto

Já myslím, že změníte názor až se třeba jen náhodou jednou ocitnete mezi těmi 5%. Podobný názor jako vy měli lidé v roce 1948.

2 0
možnosti
JH

Sice jste to sepsal pěkně, ale nevidím nikde návrh jak to řešit. Myslím si, že nemusíme nic vymýšlet, jen se porozhlédnout někde venku a převzít třeba s malými úpravami to, co jim funguje. Jestliže vzniká rozpor mezi příjmem a výdajem a rozdíl je velký, tak kde to ten který vzal? V civizovaném světě to funguje tak, že si tyto záležitosti berňák dobře hlídá. Pak se jednoho dne ozvou, požádají o předložení dokladů a vyúčtování, když je to v pořádku tak se omluví, když ne následují tvrdé sankce. A o tom to je, žádná buzerace.

2 0
možnosti
Foto

Co konkrétně jak řešit? Nezdaněné příjmy? Na to máme Daňový řád a Trestní zákoník. V tom vašem "civilizovaném světě" to bohatě stačí k tomu aby si stát daně ohlídal. I AlCaponovi museli jeho nezdaněné příjmy nejdříve prokázat i když všichni věděli, že patří za mříže a nikdo by proti tomu nehlesl. Nebyla tam žádná presumpce viny a důkazní břemeno na straně Al Capona. Tady jde fakt o něco jiného a tomu civilizovanému světu se tímto chceme spíše vzdalovat.

3 0
možnosti
Foto

R^R^R^

Snad jen dodám, že mám vážné obavy, že to tak dopadne. Včetně toho domácího účetnictví (a věřím, že rovnou podvojnému). ;-(

1 1
možnosti
Foto

Já je mám taky, ale na druhou stranu si pořád říkám, kdo chce kam pomozme mu tam. Ono asi není jiné cesty než padnout na hubu, aby se lidem rozsvítilo.

2 0
možnosti
KT

R^K tomu není co dodat, snad jen, že žába se ještě nevaří, ale už brzy bude a salám pomalu dochází.

2 1
možnosti
Foto

Ale zas když nebudete poslouchat rádio, koukat na televizi nebo na internet, tak je u nás pořád ještě krásně. A když si svůj život uspořádáte tak, aby se co nejmíň křížil se státní správou, tak je to vyloženě pohoda. ;-)

0 0
možnosti
ZS

R^ předposlední odstavec... co k tomu dodat...

0 1
možnosti

S tím Nohavicou jste to podělal....vy mravokárče!!!

0 2
možnosti
Foto

Copak se vám nelíbí na Nohavicovi?

2 0
možnosti
AN

Nevím, co je na tom divného. V civilizovaných zemích, i v tolika opěvovaných USA, je zcela samozřejmé, že se úřady zajímají a to hodně, kde vzal dotyčný peníze na drahé auto, vilu, drahé dovolené, když  je jasné, že na to jeho příjem  nemůže stačit.

2 0
možnosti
Foto

Z čeho je vám to jasné? A opravdu se v těch zemích řeší jak zabavit majetek aniž by bylo prokázáno, že je z nezdaněných příjmů? O to totiž jde. Že se hledá způsob jak prolomit presumpci neviny.

2 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Relativně svobodný člověk.