Diskuse

Hořící keř.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou lidé, kteří pro druhého ani v dešti nepostojí. Ty pak může i urážet taková oběť. Jsou lidé, kteří s rozpaky vnímají i projevy přízně, když v nich je chlad. Když v nich někdo nebo něco ztlumilo jejich světlo. A jsou lidé, které prostě děsí představa takového činu, a tak vytěsňují příčinné souvislosti i pozitivní důsledky. Jako by se nevědomě cítili vini, že by stejné oběti nebyli schopni. Ale kdo je ..........

1 0
možnosti
Foto

Chtěl byste, aby Váš syn/dcera obětoval svůj mladý život z podobných důvodů jako Jan Palach?

1 1
možnosti
MP

Kdo by to chtěl? Což nic nemění na tom, že někdy má i taková oběť smysl.

2 0
možnosti
PB

Je úžasné, jak se dokážeme pustit do každého, kdo projeví názor, který jaksi není většinovým. Je to jednodušší, jak se snažit o konstruktivní diskusi. Dnes je to příspěvek o Janu Palachovi, příště to bude třeba příspěvek matky, která tak úplně nesouhlasí s tím, co se učí děti ve škole o naší novodobé historii. Děkuji pane Chuchmo za Váš příspěvek

2 0
možnosti
LF

"Děkuji Vám, za to, že jste zažehl pochodeň, které jste obětoval svůj mladý život. Že jste mnohým posvítil na cestu temnotou"

-

To přece nedává smysl. Já a asi ani žádný jiný člověk, který by tenkrát přišel s Palachem do styku, by Palachovi nemohl schválit takový čin. Zrovna tak ten čin nelze schvalovat nyní - i když byl proveden ze vznešeného důvodu, pořád to byla hloupost.

2 3
možnosti
Foto

Někdy jsou k cestě vpřed zapotřebí i nesmyslné činy. Já osobně si dnes takové oběti vážím, ač ji neschvaluji. A pokud bych dnes cítil stejnou zoufalost jakou pravděpodobně tehdy cítil Jan Palach neupálil bych sebe, ale někoho z těch zodpovědných.

0 0
možnosti

Jsem rád, že autor se přiznal ke své vině za současný stav. Teď ještě jak to napraví.

 A Jana Palacha do toho nepleťte, to nebyl bojovník proti komunizmu jako takovému, ale upálil se proto, že po vstupu Sovětských vojsk nebylo pokračováno v započaté reformě KSČ. V tomto směru, který chtěl prosadit  skutečně nikoho nevyburcoval a možná, že je to dobře.

Jinak každá sebevražda ve jménu jakékoliv politické myšlenky je nesmysl, který přináší pouze bolest nejbližším. Jan Palach mohl mezi námi žít, spolu s ním jeho děti a vnoučata, nežijí. Tak farizejky netvrďme, jak si jeho smrti vážíme, jaký to byl hrdina, sebevražda  pro prosazení reformy KSČ nebylo žádné hrdinství.

3 10
možnosti
JL

Lidé, které zavraždili sovětští okupanti také mohli žít.

7 0
možnosti
JK

Hnusný patos, ulepený a bezcenný. Někteří lidé mají prostě potřebu mluvit vzletně, užívat jakési připitomělé slovní symboly, líbivé a vznešené, v reálu sloužící tak akorát na dvě věci. Vždycky, když někdo vykoná cosi velkého, chopí se toho vám podobní a udělají z toho smrdutou melasu. Zkuste raději další článek o tom, jak jste přirážel, bylo to také trapné, ale aspoň jste se tam obešel bez povznášejících proslovů.

2 6
možnosti
Foto

Díky za návštěvu. Jsem rád, že se vám to líbilo.;-)

2 1
možnosti
Foto

Krásné, z dušeR^.

Slova o slušnosti, úctě a vstřícnosti mi vštěpovali mí rodiče a vydržela jsem s nimi dodnes. Někdy za tento postoj dostanete přes ústa, někdy si připadáte jako ten ... (v překladu hodný). Ale vnitřní pocit spokojenosti se svým chováním a postoji nelze ošálit. Lidé spálili své "lodě", začali vzývat hojnost zboží v supermarketech, demokracii, s překladem "mohu přece všechno, je demokracie" . Ale tu slušnost a úctu spálili také, pokud ji vůbec měli. Zůstala stále zášť a závist - proč ne já, proč on?

Není to univerzální,  je dost i těch slušných. Bohužel neumějí se prodrat z toho popela. V

4 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Relativně svobodný člověk.