Zatím pokaždé Prague Pride ukázal, že za rok jej bude potřeba uspořádat znovu.

16. 08. 2015 15:59:35
Pochod hrdosti. "Co je na tom za hrdost, ukazovat na veřejnosti svou sexualitu?" zní ze všech stran odpůrců. Sexualita přece nemá na ulici co dělat. To je soukromá věc každého z nás.

Ti, co to tvrdí snad musejí být slepí nebo retardovaní. Sexualita nás provází úplně všude. Vnímáme ji podvědomě a výrobci a prodejci ji velice umně využívají ve svůj prospěch. Pokaždé, když se ráno postavíte před zrcadlo abyste se upravili, než vyjdete na ulici, nejde o nic jiného než o sexualitu. Jenomže nad touto tzv. přirozenou sexualitou nepřemýšlíme. Všude nás provází a tak jsme na ni zvyklí a zdá se jako kdyby neexistovala. Kdyby se k nám ale přesunul v čase někdo z 19. století, zděsil by se na úpadkem mravů. Potřebujeme tedy Prague Pride znovu a znovu, abychom si zvykli na to, že nejsme stejní a že vidět líbající se muže je stejně normální, jako vidět líbající se smíšený pár.

Homosexuálové a lesbičky mají u nás prý stejná práva jako ostatní a nikdo je nediskriminuje, tak k čemu potřebují Prague Pride? Jak vypadají ta stejná práva? Většina z nás touží po rodině. A většina z nás ji vnímá jako soužití muže a ženy. Takto jsme si na to zvykli z dob, kdy homosexualita byla všemožně potlačována a také trestána. Jenže svět se změnil. Tvrdíme, že jsme k homosexuálům tolerantní, ale zachováváme si pořád stejný pohled na rodinu jako jsme měli dřív. Proč by rodinou nemohlo být soužití dvou lidí bez ohledu na pohlaví? Prý protože rodinou je jen ten svazek, který může zajistit rozmnožení populace. Opravdu? Takže bezdětné páry nejsou rodinou? Zavedeme tedy pouhou registraci i pro neplodné? Odpůrci Prague Pride se vždycky utopí ve svých vlastních argumentech. V jedné větě vám budou tvrdit, že homosexuálové mají stejná práva a že jim musí stačit registrace, protože sňatek je jen jejich výsadní právo. Proto potřebujeme Prague Pride znovu a znovu, abychom konečně pochopili, co znamená mít stejná práva.

Pan Siemko ve svém blogu napsal: "A Bůh jim požehnal a řekl jim: „Ploďte a množte se a naplňte zemi...“ Asi patřím mezi naivně uvažující část lidské populace, neboť mi výše uvedená biblická slova nedávají jiný význam, než považovat nepřirozené jednání za špatné."

Co je nepřirozeným jednáním? Existuje nějaké obecně platné přirozené jednání? Je přirozená páně Siemkova averze vůči homosexuálům? Je snadné schovat svou nesnášenlivost k odlišnostem za nějakou vyšší autoritu. A pokud ji navíc schováme za autoritu Boží, je to nenapadnutelné. Kdo by chtěl zpochybňovat Boha? Vždyť jenom díky Božím přikázáním se naše civilizace vyvinula od krvavého barbarství k dnešní láskyplné a tolerantní společnosti. Bůh prý řekl: Milujte se a množte se a podle pana Siemka tím řekl: "trestejte (odsuďte) ty, co se nemohou množit". V mých ateistických očích v tom vidím to samé, co většina lidí u nás vidí v Koránu. Nesnášenlivost. Křesťanství má za sebou dvoutisíciletou cestu v civilizovaní se. Ta cesta ale zdaleka není ještě u konce. Proto potřebujeme Prague Pride znovu a znovu, aby i ti nejzatvrzelejší náboženští dogmatici pochopili, že setrvávání v nesnášenlivém barbarství je pošlapáváním víry a ne jejím vyznáváním.

V den vyvrcholení oslav festivalu PraguePride byly svolány dvě další akce na protest proti pochodu Prague Pride. Podle médií se jich zůčastnilo v jednom případě asi 100 lidí a ve druhém asi 40 tj. dohromady 1,4 % z množství jaké se údajně zúčastnilo pochodu Prague Pride....tedy míň než oficiálně uznávaný podíl homosexuálů ve společnosti. To mě naplňuje nadějí, že se jednou opravdu staneme normální tolerantní společností a těmi nenormálními a nepřirozenými budou ti, co dnes proti údajné nenormálnosti a nepřirozenosti vystupují. Uvidíme kolik hrdosti pak v sobě budou mít oni.

Doplnění:

Při psaní článku jsem chtěl uvést odkaz na související film Modlitby za Bobbyho, který před lety silně ovlivnil můj pohled na Prague Pride. Běžící myšlenky ale tuto zatlačily do pozadí a tak teď doplňuji a doporučuji jej všem co v sobě nosí přesvědčení, že Prague Pride je jen nechutná exhibice:

http://www.csfd.cz/film/262933-modlitby-za-bobbyho/

Autor: Václav Chuchma | neděle 16.8.2015 15:59 | karma článku: 12.05 | přečteno: 1056x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 59 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 8.68 | Přečteno: 98 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 188 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.47 | Přečteno: 152 |
Počet článků 53 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1311

Relativně svobodný člověk.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...