Vládu a společnost, která sem migranty pozvala #nepřijímám.

Kvóty jsou, zdá se, zažehnány, přijmeme uprchlíky dobrovolně. No sláva, dobyli jsme vítězství a bruselským úředníkům jsme ukázali, že jsme pořád ještě pány ve svém domě. Vážně si to myslíte?

Už když jsem slyšel v rádiu zprávu o tom, že Sobotka chce vyřešit problém kvót tím, že budeme přijímat uprchlíky dobrovolně, musel jsem se smát. Kolik se asi najde hlupců, kteří začnou hlásat jaký je to velký rozdíl, jestli přijmeme X uprchlíků, protože nám to nařídí Brusel nebo proto, že si je sami vybereme. Nikde jsem nenašel žádnou zprávu, že by se v případě uvalení kvót zrušilo azylové řízení a my bychom neměli na výběr a museli bychom přijmout každého. Jaký je tedy rozdíl? Evropa si rozdělí 60000 uprchlíků. A co když každá země dobrovolně řekne, že už žádné uprchlíky nechce? Co se bude dít s těmi 60000? Umí na to někdo odpovědět? 

Pan Konvička neváhal ihned přijít s otevřeným dopisem premiérovi a vyhrůžkou, že když nebude po jeho, vstoupí do politiky. S růstem počtu podpisů pod jeho peticí rostou i jeho ambice. A moc bych se nedivil, kdyby jej tento okrajový problém vynesl do politiky. Drtivá většina voličů je snadno manipulovatelná. Stačí aby agent StB prohlásil, že je čistý jak lilie a že zatočí s tím bordelem, který u nás vládne a je z něj hnedle ministr, který už nepotřebuje uplácet politiky, protože zjistil, že už je u nás jednodušší uplatit a oblbnout voliče. Věřím tedy, že strach z islámu dokáže vynést do vysoké politiky i pana Konvičku. 

Sláva, aktuální problém s uprchlíky bude vyřešen. Věříte tomu? Já ne. Řešit problém na náměstí je snadné. Postavíme plot, budeme potápět lodě, nikoho sem nepustíme. Udělá zbytek Evropy to samé? Pochybuji. A pochybuji, že by to udělal i pan Konvička. Jsme natolik svázáni s EU, že si nemůžeme dovolit řešit tento problém izolovaně. Zdá se to k nevíře, ale já Sobotkovi rozumím. On nemůže jednat jinak. On chce zůstat v EU a společně s ostatními budovat jedno velké dobro na Zemi. A to je ten hlavní problém. Za dobrem za cizí peníze sem putují statisíce migrantů. A nepřestanou putovat, dokud je tu nebude čekat jen boj o přežití. Je to stejné, jako když hypermarket vyhlásí slevy 90%. V tu ránu bude obležen. A když si dovolí v poledne zavřít krám, protože nebude co prodávat, natěšené davy si vybijí zlost kamením. 

Ve svém otevřeném dopise pan Konvička vyzývá premiéra k jasnému stanovisku. A co pan Konvička? Má jasno ve svém stanovisku? Ví jak pokračovat, aby sem nelákal hordy uprchlíků? Je ochoten měnit naši společnost tak, aby v ní parazité neměli šanci?  Pan Konvička vidí islám jako jasné zlo, vidí stejné zlo i v socialismu, který tu neustále budujeme a který přináší právě ty problémy, proti kterým pan Konvička bojuje?

Prezident Zeman označil radikální islám za rakovinu. Je to dost trefné přirovnání. Rakovina zasáhne naplno oslabené tělo, které už dál nezvládá cestu za sebezničením. A stejně jako u rakoviny dokážeme jen drobet ulevit a drobet oddálit nevyhnutelné. Bojujeme s nádorovým bujením namísto toho, abychom se pokusili ozdravit organismus, který si s rakovinnými buňkami dokáže poradit.

Autor: Václav Chuchma | sobota 27.6.2015 9:42 | karma článku: 22,38 | přečteno: 871x
  • Další články autora

Václav Chuchma

EET a paušální daň.

28.11.2016 v 21:19 | Karma: 32,44

Václav Chuchma

Koho budu volit a proč.

7.10.2016 v 9:52 | Karma: 17,70

Václav Chuchma

Tak je odhlasováno a co dál?

24.6.2016 v 14:59 | Karma: 11,78

Václav Chuchma

Tak už se rozběhni!

13.8.2015 v 9:08 | Karma: 7,83

Václav Chuchma

Bez maturity je člověk nic?

17.4.2015 v 9:27 | Karma: 33,74

Václav Chuchma

Léčba půstem.

30.3.2015 v 12:31 | Karma: 16,81

Václav Chuchma

Dobrotrusi a dobrotrusky.

20.3.2015 v 10:00 | Karma: 19,81
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Relativně svobodný člověk.