Václav Chuchma

Sedmilhář už sám neví kdy lže a kdy mluví pravdu.

26. 05. 2015 23:00:00
„Nekradu, nelžu, nemám to zapotřebí,“ řekl ve Sněmovně Babiš. I tato Babišova věta není ničím jiným než pouhou lží.

Před rokem jsem psal článek, ve kterém jsem předložil důkaz o tom, že Babiš lže. Podobných lží jsme se dočkali při obhajování EET.

Na jednání sněmovny o vyslovení nedůvěry vládě mě ale nejvíc zaujalo Babišovo vyjádření, proč vlastně vstoupil do politiky. Údajně mimo jiné proto, že po něm někdo z vrcholných představitelů ODS chtěl úplatek 1mil. Eur. Přímé odpovědi na dotaz paní Němcové, zda podal trestní oznámení, se vyhnul s tím, že byl u notáře a případ řešila policie. Beru tuto odpověď jako potvrzení toho, že trestní oznámení nepodal. Nicméně policie tento případ vyšetřovala na základě jeho vyjádření v TV, kde mimo jiné prohlásil, že sice nemá důkazy, ale má svědky. Je mi divné jak mohl mít svědky, když sám prohlásil, že u rozhovoru, při kterém byl po něm údajně požadován úplatek, nikdo další nebyl.

V této souvislosti nelze nevzpomenout, že Babiš figuruje na předním místě mezi signatáři Hanákova projektu Bonzák korupce. Čeho že je to vlastně signatářem? Co sám podepsal?

Slibuji na svou čest,

že budu-li přítomen/-na na jakémkoliv korupčním jednání, či budu-li přímo vyzván/-a ke korupčnímu jednání, ať už k předání nebo přijmutí úplatku od kohokoliv, budu reagovat zcela neutrálně a záležitost vyslechnu, přičemž celou věc neprodleně tajně oznámím policii a budu s ní maximálně spolupracovat na získání dostatečných důkazů vedoucí ke stíhání pachatele. Tímto přijímám velmi lukrativní, úctyhodný a neformální titul „Bonzák Korupce“

Zvláštní, když byl dotazován, zda kontaktoval policii, reagoval těmito slovy „Tak jako ji kontaktoval pan Michálek a udělali jste z něj debila.“

Jak je to tedy s Babišovým lhaním a Babišovou ctí?

A jak zní jedno známé úsloví? Kdo lže ten krade, do pekla se hrabe.

Autor: Václav Chuchma | karma: 32.52 | přečteno: 1978 ×
Poslední články autora